Omgeving

Heerlijk op vakantie in een echt Hollands landschap. Dat kan bij Roompot Park Wijdenes. Hier vind je zóveel moois binnen handbereik! Het park ligt op een unieke plek direct achter Nederlands oudste dijk, de West-Friese Omringdijk. Loop je deze dijk over, sta je direct oog in oog met de schoonheid van het Markermeer. Het water biedt vele mogelijkheden voor (geoefende) watersporters. De regio West-Friesland staat om nog meer moois bekend. Wijdenes ligt te midden van prachtige polderlandschappen met in het voorjaar de wereldberoemde bloeiende bollenvelden.  

In de gezellige steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik vind je vele terrasjes en uitgebreide shopmogelijkheden. Of bezoek diverse interessante musea. Ga cultuur snuiven in het Westfries Museum in Hoorn. Of dompel je onder in vroegere tijden in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen. 
Maak er een dagtocht: in Hoorn stap je op de historische Museumstoomtram. Onderweg naar Medemblik kom je ogen tekort. Tulpenvelden, gezellige oude stationnetjes en mooie bruggen: wat is Nederland toch verrassend mooi! Nog meer vakantiegeluk? Binnen het uur sta je vanaf het park op het strand om te genieten van een ontspannen dagje Noordzee. Het is duidelijk: op het park én in de omgeving hoef jij je echt geen moment te vervelen!