Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

Flexibel betalen Bij Roompot kun je altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn dien je binnen 15 dagen na het boeken te betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aakomst betaald zijn.
Gratis wijzigen Wil je extra's bijboeken, je reisgezelschap uitbreiden of wil je wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot kan dit ot 28 dagen voor je aankomstdatum zonder extra kosten. De Gastenservice helpt je graag bij het wijzgen van je boeking.
  • Gratis annuleren binnen 24 uur
  • Flexibel betalen
  • Gratis wijzigen

Ontdek de veelzijdige provincie Noord-Holland tijdens een vakantie in Hoorn

Even er heerlijk tussenuit om te ontspannen in de natuur, of juist actief met de familie de omgeving verkennen? Tijdens een vakantie in Hoorn bij Roompot beleef je de vakantie die jij voor ogen hebt. Het Roompot vakantiepark Wijdenes bevindt zich te midden van een groene oase aan rust en ruimte, direct aan het Markermeer. Terwijl je op het terras sipt van je kopje koffie zie je een parade aan zeilboten over het water trekken. Dankzij de centrale ligging van het park bevinden zich bovendien talrijke bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Westfriesmuseum en het Zuiderzeemuseum. Of je nu alleen met je partner een weekendje weg wilt of met de volledige familie tijd wilt doorbrengen; tijdens een vakantie in Hoorn op de Roompot vakantieparken vind je je perfecte vakantiebestemming.

Luxueuze lodges voor duurzaam overnachten gedurende een vakantie in Hoorn

Roompot vakantiepark Wijdenes staat volledig in dienst van duurzaam overnachten. Op dit park wordt er dan ook alles aan gedaan om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo is de energie afkomstig van zonnepanelen en is er geen gasaansluiting in de vakantiehuizen in de omgeving van Hoorn aanwezig. Tijdens het verblijf in het vakantiehuis ontbreekt het je aan niets voor een onbezorgde vakantie. Zo beschikken de ruime lodges over eigen sanitair, is er een moderne keuken om smakelijke maaltijden te bereiden, ontspan je op de comfortabele bank met televisie in de woonkamer en is er gratis wifi aanwezig. Wandel eenvoudig door de openslaande tuindeuren naar het terras om heerlijk te genieten van de buitenlucht. Prettig is bovendien dat alle kamers zich op de begane grond bevinden, zodat jong en oud eenvoudig alles tijdens een vakantie in Hoorn kunnen bereiken.

Uitgebreide faciliteiten voor een comfortabele vakantie in Hoorn

Op het vakantiepark in West-Friesland is van alles te beleven dankzij de uitgebreide faciliteiten op en rondom het terrein. Doordat Roompot Wijdenes zich aan het Markermeer bevindt, zijn er allerlei watersportmogelijkheden, waaronder kitesurfen, windsurfen, zeilen en vissen. Uiteraard is ontspannen op het bijbehorende strand met een goed boek ook een uitstekende keuze. Verder zijn er speeltuinen waar kleine kinderen zich uitstekend vermaken. Of houd een spannend sporttoernooi met de kinderen op de bijbehorende sportvelden. Op het vakantiepark is een minimarkt aanwezig voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast verken je eenvoudig de omgeving op de fiets, dankzij de handige fietsverhuur van het vakantiepark. Roompot Wijdenes is bovendien autovrij. Dat betekent dat je je voertuig tijdens je vakantie in Hoorn kunt parkeren bij de ingang van het park. Vervolgens staan er bagagekarren gereed om de bagage gemakkelijk van en naar je vakantiewoning te brengen.

Verken de gouden driehoek tijdens een vakantie in Hoorn

De gezellige stad Hoorn maakt onderdeel uit van de gouden driehoek Hoorn - Medemblik - Enkhuizen. Deze drie historische steden floreerden tijdens de Gouden Eeuw, aangezien hun havens van groot belang waren voor de V.O.C. Tegenwoordig vind je nog steeds sporen van het verleden terug in de steden, die daarom zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie in Hoorn. Uiteraard kun je iedere stad op zich bezoeken, maar nóg leuker is het om de driehoek tijdens een vakantie in Noord-Holland op één dag per stoomtram en boot te verkennen.

Roompot Wijdenes ideaal voor museumbezoek tijdens vakantie in Hoorn

Voor museumliefhebbers is een vakantie in Hoorn ideaal. Roompot Wijdenes bevindt zich namelijk vlak bij talrijke musea voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld het Westfries Museum in Hoorn waar de vaste collectie de verscheidene facetten van de bruisende Gouden Eeuw belicht. Je leert hier alles over de historie van de V.O.C., waarbij gespiegeld wordt tussen het heden en het verleden. Het monumentale pand Statencollege uit 1632 waar het museum in gevestigd is, geeft je direct het gevoel alsof je de Gouden Eeuw in stapt. Daarnaast is het Museum van de Twintigste Eeuw een aanrader om te bezoeken. In dit nostalgische museum vind je alles terug van de vorige eeuw, zoals de radio die bij je grootouders in de woonkamer stond of typisch speelgoed uit die tijd. Het museum bevindt zich op een schitterende locatie, namelijk in de oude gevangenis op het Oostereiland. Vlakbij liggen de oude haven en het gezellige stadscentrum van Hoorn.

Leer alles over de Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum tijdens een vakantie in Hoorn

Een ander museum dat zeker een bezoek waard is, is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In dit museum kom je werkelijk alles te weten over het leven op en rondom de toenmalige Zuiderzee. Van fietsen tot de visserij, van kaas tot klederdracht; de typische kenmerken van de Oudhollandse geschiedenis hebben hun oorsprong in deze streek. In het buitenmuseum keer je tijdens een vakantie in Enkhuizen honderd jaar terug in de tijd langs meer dan honderdveertig authentieke panden uit de toenmalige tijd. Hier kijk je mee met de ambachtslieden, ontmoet je de inwoners van Urk of bezoek je een stoomwasserij. Bij de visrokerij proef je een smakelijke vers gerookte vis. De kinderen maken een bootje van een klomp, spelen Oudhollandse spellen of gaan langs bij de snoepwinkel. In het Expeditie Waterparken ontdekken de kinderen alles om Nederland veilig en droog te houden.

Genoeg te beleven voor jong en oud gedurende een vakantie in Hoorn

Vlak bij Roompot Wijdenes zijn allerlei activiteiten voor jong en oud aanwezig voor een onvergetelijke vakantie in Hoorn. Zo beleven de kinderen uren speelplezier in speelparadijs Ballorig of roetsjen ze van de 72 meter lange glijbaan in zwembad De Waterhoorn. Bij kinderboerderij De Woid of het grote recreatiegebied Julianapark in Hoorn met een hertenkamp beleeft het hele gezin dierenpret. Het strand in het Julianapark is perfect om smakelijk te picknicken tijdens een vakantie in Hoorn.

Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

Flexibel betalen Bij Roompot kun je altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn dien je binnen 15 dagen na het boeken te betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aakomst betaald zijn.
Gratis wijzigen Wil je extra's bijboeken, je reisgezelschap uitbreiden of wil je wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot kan dit ot 28 dagen voor je aankomstdatum zonder extra kosten. De Gastenservice helpt je graag bij het wijzgen van je boeking.