Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

Flexibel betalen Bij Roompot kun je altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn dien je binnen 15 dagen na het boeken te betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aakomst betaald zijn.
Gratis wijzigen Wil je extra's bijboeken, je reisgezelschap uitbreiden of wil je wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot kan dit ot 28 dagen voor je aankomstdatum zonder extra kosten. De Gastenservice helpt je graag bij het wijzgen van je boeking.
  • Gratis annuleren binnen 24 uur
  • Flexibel betalen
  • Gratis wijzigen

Een heerlijke vakantie aan het Markermeer aan het water

Ervaar de ultieme ontspanning van een vakantie aan het Markermeer op Roompot vakantiepark Wijdenes. Dit prachtige vakantiepark in West-Friesland bevindt zich direct aan het Markermeer, met een weids uitzicht over het kenmerkende polderlandschap, dat in de loop der tijd ontstaan is. Natuurliefhebbers en rustzoekers genieten volop op dit park tijdens een Markermeer vakantie, aangezien rust en ruimte op het park centraal staan. Sla 's ochtends de tuindeuren open en geniet van een kopje koffie met uitzicht op het kabbelende water vol voorbijtrekkende zeilboten. Bovendien ligt Roompot Wijdenes zeer centraal, waardoor je tijdens de vakantie in Noord-Holland talrijke bezienswaardigheden en steden kunt bezoeken. Of je nu wilt uitrusten van de stress van het dagelijkse leven of juist samen met het gezin allerlei sportieve activiteiten wilt ondernemen; wat je bestemming ook is tijdens een vakantie aan het Markermeer, je beleeft het allemaal bij Roompot.

Volop genieten van het weidse polderlandschap tijdens een vakantie aan het Markermeer

Het weidse polderlandschap rondom Roompot vakantiepark Wijdenes is ideaal voor een lange wandel- of fietstocht. Wie geen fiets heeft meegebracht, huurt eenvoudig een (elektrische) fiets op het park. Vervolgens trek je langs de uitgestrekte bloemenvelden en akkerbouwgebieden die deze streek in Noord-Holland rijk is. De land- en tuinbouw in dit deel van West-Friesland staat vooral bekend om de teelt van aardappelen en verschillende kolen. Ook vind je hier een bloemenpracht aan tulpen en lelies. Onderweg tijdens een vakantie aan het Markermeer maak je een tussenstop bij een van de karakteristieke lintdorpen en aanschouw je een historische stolpboerderij of molen.

Urenlang waterpret met het gezin gedurende een vakantie aan het Markermeer

Roompot vakantiepark Wijdenes bevindt zich op een schitterende locatie direct aan het Markermeer. Waar vroeger de fluitschepen voorbij trokken, kijk je nu uit over de vele zeilboten die over het water glijden. Watersportliefhebbers genieten dan ook enorm tijdens een vakantie aan het Markermeer. Zeilen, windsurfen, varen, kitesurfen en vissen zijn slechts enkele mogelijkheden om actief op het water bezig te zijn. Terwijl de kinderen in het Markermeer spetteren, ontspan je ondertussen met een goed boek op het naastgelegen strand.

Ontdek tijdens een Markermeer vakantie de Markerwadden: het nieuwste stukje Nederland

Bezoek tijdens een vakantie aan het Markermeer het nieuwste stukje van Nederland: de Markerwadden. Dit unieke natuurgebied bestaat uit vijf eilanden midden in het Markermeer. Hier ervaar je het rustige eilandleven, ver weg van het hectische, alledaagse leven. Je maakt hier prachtige wandeltochten langs drie nieuwe vogelkijkhutten, bezoekt de imposante uitkijktoren of wandelt over het strand. Doordat het weidse, lege landschap nog volledig in ontwikkeling is, strijken verschillende vogelsoorten in honderden neer om zich te voeden en te ontspannen. Zelfs de ijsvogel is op de eilanden gespot.

Duik de natuur in tijdens een vakantie aan het Markermeer

Niet alleen op het water, maar ook op het land is bij het overnachten aan het Markermeer de natuur altijd dichtbij. Bezoek bijvoorbeeld natuurgebied de Weelen, dat zich tussen de strak aangelegde akkerbouwkavels van Andijk en Enkhuizen bevindt. Hier maak je een prachtige boswandeling over onverharde paden en spot je gedurende het voorjaar en de zomer de mooiste vlinders. Vogelaars trekken naar Onderdijk en de Kreupel. Zo bewonder je hier een aanzienlijke kolonie aalscholvers en lepelaars.

Varen over het Markermeer en overnachten in Noord-Holland

Waterliefhebbers beleven een onvergetelijke tijd tijdens het overnachten in Noord-Holland, aangezien Roompot vakantiepark Wijdenes zich direct aan het Markermeer bevindt. Vaar over het kabbelende water en geniet van het uitzicht op de zeilboten. Uniek in het Markermeer zijn de Marker Wadden. In circa drie kwartier vaar je met de veerboot naar dit bijzondere eiland, waar je met eigen ogen aanschouwt hoe de nieuwe natuur zich hier ontluikt. Neem je verrekijker mee en observeer de bijzondere vogels die in dit gebied neerstrijken.

Gezellige steden gedurende een vakantie aan het Markermeer

Naast veelzijdige natuur biedt een vakantie aan het Markermeer een boeiende mix van cultuur en historie in de sfeervolle steden vlak bij Roompot vakantiepark Wijdenes. Wandel bijvoorbeeld door het centrum van Enkhuizen en laat de geschiedenis van de Gouden Eeuw tot leven komen terwijl je langs de verdedigingswerken en monumentale panden trekt. Uiteraard mag een bezoek aan het Zuiderzeemuseum vol geschiedenis over het vroegere IJsselmeer niet ontbreken. Of bezoek tijdens de vakantie Hoorn, wat ooit een van de meest voorname handelscentra van de VOC was. Andere interessante steden aan het Markermeer zijn Lelystad en Monnickendam. In Volendam laat je je in originele klederdracht op de foto zetten en proef je een smakelijke haring. Hier bevindt zich ook Marinapark Volendam, een ander prachtig Roompot vakantiepark aan het water.

Over de grachten van Amsterdam tijdens een vakantie aan het Markermeer

Tijdens een vakantie aan de Noord-Hollandse kust is een bezoek aan de metropool Amsterdam een aanrader. De hoofdstad van ons kikkerland biedt een keur aan musea en theaters, zodat er voor ieder wat wils is. Bewonder bijvoorbeeld de Nachtwacht in het Rijksmuseum of de bijzondere kunstwerken van Vincent van Gogh in het gelijknamige Van Gogh Museum. In het Anne Frank Museum kom je alles te weten over het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Madame Tussauds sta je vervolgens oog in oog met je favoriete zanger of acteur. Maak daarna een tocht met een rondvaartboot over de grachten langs de schitterende monumentale panden. Winkelliefhebbers bezoeken de Kalverstraat of de hippe winkels in de Negen Straatjes.

Een prachtige vakantie aan het Markermeer bij Roompot

Als grote internationale speler weet Roompot een zeer groot en divers productaanbod neer te zetten, zodat je altijd een vakantie vindt die bij je past. Al ruim 50 jaar is Roompot thuis aan de Nederlandse kust, met tientallen vakantieparken aan een meer, aan het strand of in het bos. De gasten geven Roompot als cijfer gemiddeld een 8, dankzij de uitgebreide voorzieningen op onze parken voor jong en oud.

Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

Flexibel betalen Bij Roompot kun je altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn dien je binnen 15 dagen na het boeken te betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aakomst betaald zijn.
Gratis wijzigen Wil je extra's bijboeken, je reisgezelschap uitbreiden of wil je wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot kan dit ot 28 dagen voor je aankomstdatum zonder extra kosten. De Gastenservice helpt je graag bij het wijzgen van je boeking.