Genieten op een Roompot vakantiepark in Enkhuizen

Een heerlijke vakantie vieren op een vakantiepark in Enkhuizen? Op Roompot Wijdenes maak je kennis met de boeiende cultuur en natuur van West-Friesland. Midden in de natuur en op een steenworp afstand van de oude haven van Enkhuizen geniet je van zowel de rust van een groene omgeving als de gezelligheid van de schilderachtige Noord-Hollandse dorpjes. Of je nu met je partner een rustig weekendje weg wilt boeken in een vakantiepark aan het Markermeer of juist met de complete familie een actieve vakantie in Enkhuizen wilt plannen, bij dit vakantiepark bij Enkhuizen vind je je ideale vakantiebestemming.

Ontdek de historie bij het vakantiepark in Enkhuizen

Als je vanuit het vakantiepark in Enkhuizen wandelt langs de binnenstad en de fraaie havens van Enkhuizen heb je het gevoel alsof je in een groot openluchtmuseum beland bent. Met maar liefst 366 monumenten lijkt de tijd stil te staan in de stad. De verscheidene monumentale panden en verdedigingswerken ademen nog altijd de ambiance van de Gouden Eeuw. Niet alleen te voet, maar ook vanaf het water bezichtig je de stad. Maak vanaf het vakantiepark aan de Noord-Hollandse kust een tocht over de grachten van de stad of het naastgelegen IJsselmeer.

De Oud-Hollandse cultuur in de musea bij het vakantiepark in Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum vlak bij het vakantiepark Wijdenes in Enkhuizen leer je alles over het leven van de mensen die voorheen aan de Zuiderzee woonden. Het Zuiderzeemuseum bestaat zowel uit een binnen- als buitenmuseum en vertelt alles over het water, de gemeenschap en de ambachten die centraal stonden. Het museum vlak bij het vakantiepark in Enkhuizen is voor het hele gezin interessant. Zo maken kinderen een bootje van een klomp of spelen ze Oud-Hollandse spellen als kegelen, hinkelen en sjoelen. Een ander museum dat zowel voor jong als oud interessant is vlak bij het vakantiepark nabij Hoorn is het Flessenscheepjes Museum. Hier bekijk je de grootste collectie flessen en scheepstypen ter wereld. In een videopresentatie kom je te weten hoe het scheepje in de fles terechtkomt.

Met de kinderen naar het pretpark bij het vakantiepark in Enkhuizen

Gezinnen met kleine kinderen bezoeken vanaf het vakantiepark in Enkhuizen het Sprookjeswonderland. Dit pretpark beschikt over allerlei sprookjes, specifiek gericht op de jongste bezoekers. In het park worden allerlei sprookjes uitgebeeld, is er een draaimolen en een treintje of vaar je rond in een bootje. Voor oudere kinderen is er een avontuurlijke simulator van een heksenvlucht en een schommelschip. Daarnaast spelen de kinderen met allerlei dieren als koeien, geiten en alpaca's bij de kinderboerderij.

Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.